Viking loton säännöt 1. Viking Lotto on eri veikkausyhtiöiden yhteinen lotto, jossa veikataan kuusi numeroa 48:sta.

 2. Viking Lottoon voi osallistua joko yhdelle tai kestona järjestelmän sallimalle useammalle peräkkäiselle kierrokselle.

 3. Viking Loton arvonnassa arvotaan kuusi (6) voittonumeroa ja kaksi (2) lisänumeroa.

 4. Viking Loton voittoluokat ovat:

  1. voittoluokka: 6 oikein
  2. voittoluokka: 5+1 lisänumero oikein
  3. voittoluokka: 5 oikein
  4. voittoluokka: 4 oikein
  5. voittoluokka: 3 oikein

 5. 5.1 Viking Loton 1. voittoluokka on yhteinen osallistuville veikkausyhtiöille. Tämä voittoluokka muodostuu siten, että kukin veikkausyhtiö suorittaa yhteiseen 1. voittoluokkaan 0,035 euroa jokaisesta pelatusta ruudukosta.

  5.2 Muiden voittoluokkien voitonjako perustuu peliin Suomessa muodostuneeseen kierroskohtaiseen liikevaihtoon.

 6. Edellä kohdassa 5.1 muodostuvan yhteisen 1. voittoluokan jakosumma jaetaan tasan 6 oikein tulosten kesken ja loput 5.2 kohdassa muodostuvasta voittosummasta jaetaan seuraavasti: 9 % jaetaan tasan 5+1 lisänumero oikein tulosten kesken, 11 % tasan 5 oikein tulosten kesken, 15 % tasan 4 oikein tulosten kesken ja 65 % tasan 3 oikein tulosten kesken.

 7. Jos yhdellä tai useammalla peräkkäisellä kierroksella ei ole yhtään 6 oikein -tulosta, siirretään ensimmäisen voittoluokan jakosummat näiltä kierroksilta kokonaisuudessaan jaettavaksi 1. voittoluokkaan seuraavalla kierroksella, jolla löytyy 6 oikein -tulos.

 8. Mikäli 6 oikein -tuloksen jakosumma on vähintään 200.000 euroa, voitto maksetaan pelaajalle aikaisintaan neljän pankkipäivän kuluttua protestiajan päättymisestä.

 

 
Viking Loton peliohje

 

Viking Lotto on maailman ensimmäinen monikansallinen Lotto. Sitä on pelattu vuodesta 1993 asti. Viking Lotossa arvotaan kuusi numeroa ja kaksi lisänumeroa 48 numerosta. Kertapelin lisäksi Viking Lottoa voi pelata 2, 3, 5 tai 10 viikon kestona sekä ikipelinä Veikkauksen internet-palvelussa. Ruudukkomaksu on 45 senttiä. Tavallisten hajarivien lisäksi pelaaja voi käyttää järjestelmiä tai haravia.

Viking Lotossa valitaan 6 numeroa väliltä 1-48. Pelin arvonta suoritetaan kerran viikossa, yleensä keskiviikko-iltana.

Viking Lotossa on viisi voittoluokkaa. Voitat, jos rivissäsi on vähintään kolme oikeaa numeroa. Lisänumeroita käytetään toisessa voittoluokassa 5 + lisänumero oikein.

Viking Loton voittoluokat ovat:

6 oikein
5+1 lisänumero oikein
5 oikein
4 oikein
3 oikein

Takaisin